14:00

BK Union

Referat: Emmaboda IS - BK Union

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
Lördagen 8 oktober mötte vi BK Union i säsongens sista match i dam div 2 hemma på IP. Vi är taggade från start och visar motståndet att det kommer att bli en jobbig eftermiddag i Emmaboda. Vi börjar bra och skaffar oss ett rejält spelövertag direkt samt att vi har tålamod att rulla boll på motståndarens planhalva genom bra rörelse och kommunikation samt pass i rätt tid. Vi skapar många fina lägen innan 1-0 kommer i min 16 genom Vera ass Sandra. Kanske där och då känner vi att det här kommer att rulla på och vi börjar slarva med allt det som var bra innan målet och ansvar lämnas över till andra spelare etc etc . Detta gör att Union får en gratisbiljett in i matchen och får därmed mer bollinnehav och vi blir sena in i situationen samt att det är vi som blir bolltittare. Vi kan säga att resterande tid av halvleken inte bjöd på något skönlir från något av lagen. Ett gott snack i pausen och riktigt tydligt från er på planen att det inte går att fuska någonstans om ett lag ska spela som ett lag och spelet måste tillbaka där vi var första 20 min. Vi kommer ut i andra halvleken och visar omgående varför vi i våra bästa stunder är det bästa laget i serien. 2-0 i min 50 genom Sandra ass Mirre. Nu gör vi mycket rätt och det gröna laget blir mest statister när vi gör det jobbet vi ska göra i press / kommunikation, 3-0 i min 53 genom Sandra 4-0 genom Amelia ass Tilde och Union är ett slaget lag. 5-0 genom Sandra ass Era ,6-0 genom Linnea ass Sandra, 7-0 i 89:e genom Sandra sätter punkt i denna mål rik match och det kunde blivit ännu mer faktiskt .En match som vi bestämmer det mesta i och när vi väl bestämmer oss för att göra det enkla och rätta så är motståndet i alla lag vi mött denna säsong,,,,,, statister . Alla får godkänt såklart men lite extra plus till Sandra Linnea och Joel . Mot nya mål 2023. Vi är EIS DAM .